Potage Parmentier

Potage Parmentier este o supă tradițională de cartofi și praz, care se servește de obicei fierbinte. Poate fi servit ca aperitiv, garnitură alături de feluri de carne sau ca gustare de după-amiază de sine stătătoare. Supa este formată din cartofi și praz, sau, opțional, ceapă, care se fierb și se pasează până când capătă o consistență netedă, delicată. La amestec pot fi adăugate și broccoli, sparanghel, pătrunjel sau păstârnac. În bucătăria franceză, mâncărurile etichetate Parmentier vor avea întotdeauna cartofii ca ingredient principal. Aceasta se referă la Antoine-Augustin Parmentier, agronom care a făcut cartofii populari în Franța. Potage Parmentier are multe asemănări cu o altă supă de cartofi și praz, vichyssoise. Acesta din urmă ar fi fost creat în Statele Unite de către un bucătar francez, Louis Diat. Potage Parmentier poate fi savurat cu crutoane și un strop de smântână.

Origine: Franţa

Categorie: Supa de legume

Taguri

Retete Potage Parmentier