Poulet du Périgord
Poulet du Périgord este o rasă de pui cu creștere lentă din regiunea Périgord din colțul de sud-vest al Franței. Acești pui de carne cu mușchi fermi au o piele albă sau galbenă care ascunde exact cantitatea potrivită de grăsime distribuită uniform. Atât creșterea, cât și sacrificarea poulet du Périgord au loc în interiorul zonei geografice menționate mai sus, iar abatoarele Périgord au dezvoltat un know-how specific care contribuie la calitatea și reputația produsului. Poulet du Périgord se vând ca îmbrăcat (pasăre smulsă și eviscerată, cu cap, picioare și organe), gata de gătit (pasăre smulsă și eviscerată, fără cap, cu sau fără tars) și métifait , sau semipreparat(pasăre smulsă, eviscerată, cu sau fără tars și cu capul vârât sub aripă). Greutatea acestora poate varia de la 1 kg pentru varianta gata de gatit, pana la 1,3 kg pentru cea imbracata.
Origine: Dordogne
Categorie: Pui