Sarmale

Una dintre produsele de bază ale bucătăriei tradiționale turcești, sarma constă într-o umplutură care este înconjurată confortabil de frunze sau legume cu frunze. Există numeroase versiuni ale acestui fel de mâncare, dar amestecul combină de obicei ingrediente precum carne tocată, orez sau bulgur, diverse ierburi, condimente, ardei roșu, boia de ardei, sumac măcinat sau sos de roșii, în timp ce ambalajul tipic include de obicei viță de vie, varză sau frunze de varză murată sau o varietate de legume cu frunze, cum ar fi verdeața și smog. Având rădăcinile în Imperiul Otoman, sarma este consumată în mod tradițional și în Balcani, țările din Europa Centrală, Caucazul de Sud și Orientul Mijlociu. Deși este în mod obișnuit savurat ca un prânz sau o cină sățioasă (de obicei în timpul sezonului de iarnă), sarma este adesea pregătită cu ocazii speciale și sărbători.

Origine: România

Categorie: Mâncare cu carne măcinată

Taguri

Retete Sarmale