Shah pilaf

Un fel de mâncare demn de un rege - sau poate pur și simplu felul principal al unei ceremonii de nuntă - shah pilaf (tradus prin pilaf coroană ) este o masă tradițională azeră infuzată cu un amestec de arome locale. Trece prin mai multe etape de preparare înainte de a ajunge la forma sa finală distinctivă. Mai întâi, orezul basmati este gătit, apoi se pune într-un castron tapetat cu lavash(o pâine subțire și moale pe bază de grâu). Straturi de caise uscate, prune, castane și stafide sunt adăugate deasupra orezului pentru a crea un amestec unic de texturi și arome. Pentru un profil de aromă și mai divers, unele variații includ și carnea de miel sau pui dispersată în straturi. Umplutura se finalizeaza turnand o cantitate mica de apa cu sofran in vas, dupa care se acopera cu lavash si se coace pana devine maro-aurie. Datorită faptului că felul de mâncare poate rămâne cald până la câteva ore, este un favorit la nunți, cină și alte ocazii speciale.

Origine: Azerbaidjan

Categorie: Mancare de orez

Taguri

Retete Shah pilaf