Atlas retete din Alpes-de-Haute-Provence

Sainte-Maure-de-Touraine

Sainte-Maure de Touraine este o brânză moale făcută din lapte de capră plin de grăsime, cu o formă n...

Chaumes

Chaumes este o brânză franțuzească moale sau semi-moale făcută din lapte de vacă. Coaja sa este spăl...

Rinquinquin

Rinquinquin este un aperitiv provensal popular, cu aromă de piersici. Baza este făcută cu vin alb, î...

Pastis

Această băutură națională franceză este făcută cu anason stelat, puternic dulce, care conferă pastis...

Côtes de Provence Rosé

Deși denumirea Côtes de Provence produce și vinuri roșii și albe, cea mai mare parte a producției sa...

Thym de Provence

Thym de Provence este o plantă veșnic verde cu utilizări culinare, medicinale și ornamentale. Se num...

Herbes de Provence

Acest amestec de ierburi și condimente renumit în întreaga lume provine din regiunea Provence din Fr...

Aïoli

Acest sos bogat de usturoi este asemănător ca textură cu maioneza și este folosit în mod obișnuit în...

Miel de Provence

Miel de Provence este mierea produsă din una sau mai multe flori din flora sălbatică din regiunile f...

Tomme à l'Ancienne

Tomme à l'Ancienne este o brânză franceză care provine din regiunea Provence-Alpes-Côte d'Azur. Brân...

Brousse de Rove

Brousse de Rove este o brânză franceză originară din regiunea Provence-Alpes-Côte d'Azur. Brânza se ...

Lou Pevre

Lou Pevre este o brânză franceză făcută într-o fermă din regiunea Provence. Brânza se face cu lapte ...