Atlas retete din Franţa

Fromage blanc

Fromage blanc este o brânză proaspătă franceză făcută din lapte de vacă. Nu trebuie confundat cu fro...

Chou farci

Chou farci este un fel de mâncare tradițional francez, care este deosebit de popular în zilele reci ...

Bisque

Această supă piure groasă, cremoasă și bogată include în mod tradițional ingrediente precum smântână...

Crema Dubarry

Crème Dubarry este o supă cremă franțuzească de conopidă. Se face de obicei dintr-o combinație de co...

Potage Parmentier

Potage Parmentier este o supă tradițională de cartofi și praz, care se servește de obicei fierbinte....

Supa à l'ail

În sudul Franței, usturoiul nu este gândit doar ca o plantă culinară, ci și ca o legumă, așa că nu e...

Moules marinière à la crème

Moules marinière à la crème este o variantă a faimosului fel de mâncare numit moules marinière. Acea...

Farsele Moules

Moules farcies este un fel de mâncare franțuzesc în care midiile sunt umplute și coapte sau la grăta...

Moules à la marinière

Moules à la marinière este un preparat clasic francez care constă din midii fierte în cidru sau sosu...

Tartine cu stridii

Fie că sunt făcute într-o varietate simplă sau mai elaborată și mai scumpă, aceste tartine pot fi pr...

Homar la Americaine

Homarul a l'Americaine este un fel de mâncare tradițional francez, cu multe variante și ingrediente ...

Thermidor de homar

Homarul extravagant Thermidor este un preparat clasic francez. Făcut din carne de homar care este so...