Atlas retete

Taureau de Camargue

Taureau de Camargue este carne proaspătă de taur cu o culoare roșu intens. Carnea este slabă și frag...

Gardiane de boeuf

Gardiane de boeuf este un preparat tradițional francez originar din Camargue. Mâncarea este făcută c...

Entrecôte à la bordelaise

Entrecôte à la bordelaise este un preparat clasic francez format dintr-o friptură prăjită și un sos ...

Sos bordelaise

Adaugat frecvent în carne și alte mâncăruri savuroase, sosul bordelaise este format din eșalotă toca...

Lamprey à la Bordelaise

Odinioară rezervată doar oamenilor bogați, astăzi lampreda este o delicatesă populară în regiunea Bo...

Bleu de Bonneval

Bleu de Bonneval este o brânză tradițională franceză care provine din satul Bonneval din Savoia. Brâ...

Bergues

Bergues este o brânză franțuzească semi-moale produsă în comuna omonimă de lângă Dunkerque. Brânza e...

Abbaye de Belval

Abbaye de Belval este o brânză tradițională franceză, cunoscută și sub numele de Belval sau Le Trapp...

Sfântul Agur

Saint Agur este o brânză franceză originară din Auvergne, în special din satul Beauzac. Această brân...

Rochebaron

Rochebaron este o brânză albastră franceză făcută din lapte de vacă sau de oaie. Textura sa este moa...

Belle Angevine

Belle Angevine este un soi unic de pere, originar din secolul al XVII-lea. Perele sunt foarte mari ș...

Beaufort

Denumită după orașul său de origine și produsă în regiunea franceză Rhône-Alpes încă din Evul Mediu,...