Atlas retete

Brânză Sancerre

Sancerre este o brânză tare franceză făcută din lapte de capră. Brânza poate fi consumată proaspătă ...

Salers

Salers este o brânză moale de fermă, făcută din lapte de vacă plin de grăsime, produsul final cântăr...

Saint-Véran

Saint-Véran este o regiune viticolă franceză care produce vinuri albe pe bază de Chardonnay. Denumir...

Tarte Tropezienne

Tarte tropézienne este un desert franțuzesc format dintr-un produs de patiserie brioșă, de obicei cu...

Chartreuse

Chartreuseeste una dintre cele mai vechi și mai populare lichioruri franceze. Se crede că băutura pr...

Sfântul Nicolae de Bourgueil

Saint Nicolas de Bourgueil este o denumire franceză situată în Valea Loarei centrale din regiunea vi...

Beurre blanc

Acest sos gros, bogat și cremos este făcut din unt, vin alb, eșalotă și oțet de vin alb. Are o aromă...

Saint-Julien

Saint Julien este una dintre regiunile legendare viticole Bordeaux situate în Médoc. Denumirea este ...

Brioș Sfântul Genix

Această brioșă tradițională franceză a fost inventată în 1880 de un patiser Pierre Labully la patise...

Clochette

Clochette este o brânză franceză care provine din regiunea Poitou-Charentes. Brânza este făcută din ...

Sainte-Maure-de-Touraine

Sainte-Maure de Touraine este o brânză moale făcută din lapte de capră plin de grăsime, cu o formă n...

Chaussons aux pommes

Chaussons aux pommes sunt turnover-uri tradiționale franceze umplute cu o umplutură delicioasă de co...