Atlas retete
Poulet à la Comtoise
Poulet à la comtoise este un preparat tradițional din regiunea franceză Franche-Comté. Se compune di...
Gâteau de ménage
Gâteau de ménage sau tort de uz casnic este un tort tradițional, simplu, originar din regiunea franc...
Coq au vin jaune
Alături de coq au Riesling , coq au vin jaune este o altă variantă a clasicului coq au vin . În loc ...
Croûte aux morilles
Croûte aux morilles este un preparat tradițional din regiunea franceză Franche-Comté. Constă dintr-o...
Brillat-Savarin
Cunoscută inițial sub numele de Excelsior , Délice des Gourmets sau Le Magnum , această brânză cu cr...
Cornouaille
Cornouaille este un cidru realizat în mod tradițional, produs încă din secolul al XIV-lea din mere d...
Stridii Belon
Adevăratele stridii Belon sunt produse în zona din jurul râului francez Belon, iar unii spun că sunt...
Kig ha farz
Kig ha farz este o mâncare tradițională țărănească din regiunea franceză Bretania, iar originea sa e...
Benedictin
Deși adevărata origine a acestui lichior francez de plante este oarecum misterioasă, o teorie susțin...
Feuille de Dreux
Feuille de Dreux este o brânză franceză produsă în regiunea Eure-et-Loir. Se face cu lapte de vaca s...
Piment d'Espelette
Piment d'Espelette este un ardei iute roșu aprins, cules manual, cu un miros puternic care amintește...
Vinsobres
Situat în sudul văii Ronului, Vinsobres este o denumire franceză desemnată pentru vinurile roșii de ...