Atlas retete

Hachis Parmentier

Hachis Parmentier este un fel de mâncare tradițional franțuzesc format din piure și cartofi copți, c...

Plăcintă cu bezea cu lămâie

Acest desert copt este făcut cu un strat de bază de aluat scurt, acoperit cu cremă de lămâie și beze...

En vessie

En vessie este o tehnică neobișnuită de gătit franceză, care se face de obicei cu o vezică de porc, ...

En papillote

En papillote (lit. în hârtie sau în pergament) este o tehnică franceză simplă de preparare a aliment...

Meunière

Tradus aproximativ ca în felul soției morarului , termenul à la meunière se referă la o tehnică de g...

Gratinați

Expresia franceză au gratin este un termen de zi cu zi în lumea culinară, denotă o tehnică de prepar...

Brioşă

Această specialitate coaptă este un tip francez de viennoiserie , o încrucișare între un produs de p...

Plateau de fruits de mer

Plateau de fruits de mer, care se traduce printr- o farfurie cu fructe de mare , este un fel de mânc...

Foie gras poêlé

Foie gras la tigaie este un fel de mâncare franțuzesc simplu, dar elegant, care este de obicei savur...

Mousse de foie gras

Mousse de foie gras este o delicatesă franțuzească făcută cu felii de foie gras de rață sau de gâscă...

Mousse de foie de canard au Porto

Acest clasic francez combină ficatul de rață, ouăle, laptele sau smântâna și condimentele într-un am...

florentinii

Florentinele sunt prăjiturile tradiționale care sunt deosebit de populare în Europa și, deși nu se ș...