Atlas retete
praline franceze
Pralinele franțuzești sunt produse dulci tradiționale realizate cu o combinație de zahăr caramelizat...
Café Liégeois
Café Liégeois este un desert francez preparat cu cafea cu gheață, înghețată de cafea și frișcă. Iniț...
Micul patru
Aceste dulciuri minuscule și delicate sunt una dintre cele mai cunoscute delicatese franceze. Numele...
Velouté
Acest bulion ușor este de obicei făcut din oase neprăjite de pui, vițel sau pește și este îngroșat s...
Sos forestier
Sos forestière este un sos tradițional francez pe bază de ciuperci. Deși există variații, acest sos ...
Sos de roșii
Sosul de tomate este unul dintre cele cinci sosuri mama clasice create de Escoffier. De obicei, se f...
Sos bigarade
Sosul bigarade este un sos tradițional francez, cunoscut și sub numele de sos de portocale. Este făc...
Ravigote cu sos
Sos ravigote este un clasic francez care se face ca sos rece sau cald. Versiunea rece se bazează pe ...
Sos tartar
Tartarul de sos este un sos pe bază de maioneză care, cel mai probabil, provine din Franța. Baza cre...
Sos Madeira
Sosul Madeira este un sos franțuzesc savuros definit ca un sos demi-glace cu adaos de vin Madeira. S...
Sos suprem
Suprême este un sos franțuzesc incredibil de bogat, realizat prin combinarea unui sos mamă cu ingred...
Duxelles
Duxelles este un sos tradițional francez format din ciuperci tocate, ceapă, usturoi, vin, unt și con...