Atlas retete
Sos suprem
Suprême este un sos franțuzesc incredibil de bogat, realizat prin combinarea unui sos mamă cu ingred...
Duxelles
Duxelles este un sos tradițional francez format din ciuperci tocate, ceapă, usturoi, vin, unt și con...
Sos vierge
Sos vierge (lit. sos virgin) este un sos francez pe bază de roșii și busuioc tocate, suc de lămâie ș...
Sos Robert
Robert este un sos francez pe bază de vin alb, oțet și muștar. Este un acompaniament ideal pentru pr...
Sos poivrade
Sosul Poivrade este un sos clasic de ardei francez, care este un acompaniament ideal pentru preparat...
Sos gribiche
Gribiche este un sos franțuzesc (una dintre versiunile sosului mamă de la Escoffier) și un acompan...
Carne de sos
Sosul Charcutière este un sos bogat compus din Franța, preparat dintr-o bază de sos Espagnole cu cor...
Rémoulade
Această versiune cea mai simplă a acestui sos francez nu este altceva decât o bază de maioneză amest...
Demi-glace
Acest sos maro gros este folosit în mod obișnuit în bucătăria franceză atât ca sos independent, cât ...
Sos espagnole
Unul dintre cele cinci sosuri mamă ale lui Auguste Escoffier, cunoscut sub numele de sos espagnole, ...
Sos Mornay
Există multe teorii despre originea numelui acestui sos, dintre care cea mai populară susține că a f...
Beurre noisette
Beurre noisette este un sos maro bogat, cu o aromă ușor de nucă, folosit adesea pentru a face desert...