Atlas retete
Navarin
Inițial, o mâncare umilă țărănească, această tocană franțuzească este făcută cu napi proaspeți și mi...
Blanquette de veau
Adesea considerată o instituție a bucătăriei franceze și mama tuturor mâncărurilor franceze, aceasta...
Bar au beurre blanc
Bar au beurre blanc este un preparat de pește tradițional francez, preparat cu biban de mare (numit ...
Saumon à l'oseille
Saumon à l'oseille este un fel de mâncare franțuzesc format dintr-un file de somon cu măcriș într-un...
Confit byaldi
Confit byaldi, o variantă a celebrului ratatouille franțuzesc , este de obicei preparat cu dovlecei,...
Sufleu aux épinards
Acest soi de sufleu este preparat cu spanac sotat și tăiat cubulețe fin, care este amestecat cu o ba...
Riz au lait
Riz au lait este un desert tradițional francez pe bază de orez. Se face prin gătirea lent a orezului...
Salade paysanne
Salata paysanne sau salata țărănească este o salată tradițională franceză. Deși există câteva versiu...
Supa à l'oignon
Chiar dacă a apărut ca un fel de mâncare umil țărănesc, supa franțuzească de ceapă este astăzi consi...
Consomé
Această supă limpede este făcută din stoc bogat și clarificat. Este un fel de mâncare consumatoare d...
Souffle au fromage
Aerisit și simplu, acest mâncăr confortabil francez legendar constă dintr-o bază de brânză combinată...
Terrine de foie gras de canard
Această delicatesă franțuzească este una dintre cele mai comune moduri de a pregăti foie gras. În ac...