Atlas retete

Navarin

Inițial, o mâncare umilă țărănească, această tocană franțuzească este făcută cu napi proaspeți și mi...

Blanquette de veau

Adesea considerată o instituție a bucătăriei franceze și mama tuturor mâncărurilor franceze, aceasta...

Bar au beurre blanc

Bar au beurre blanc este un preparat de pește tradițional francez, preparat cu biban de mare (numit ...

Saumon à l'oseille

Saumon à l'oseille este un fel de mâncare franțuzesc format dintr-un file de somon cu măcriș într-un...

Confit byaldi

Confit byaldi, o variantă a celebrului ratatouille franțuzesc , este de obicei preparat cu dovlecei,...

Sufleu aux épinards

Acest soi de sufleu este preparat cu spanac sotat și tăiat cubulețe fin, care este amestecat cu o ba...

Riz au lait

Riz au lait este un desert tradițional francez pe bază de orez. Se face prin gătirea lent a orezului...

Salade paysanne

Salata paysanne sau salata țărănească este o salată tradițională franceză. Deși există câteva versiu...

Supa à l'oignon

Chiar dacă a apărut ca un fel de mâncare umil țărănesc, supa franțuzească de ceapă este astăzi consi...

Consomé

Această supă limpede este făcută din stoc bogat și clarificat. Este un fel de mâncare consumatoare d...

Souffle au fromage

Aerisit și simplu, acest mâncăr confortabil francez legendar constă dintr-o bază de brânză combinată...

Terrine de foie gras de canard

Această delicatesă franțuzească este una dintre cele mai comune moduri de a pregăti foie gras. În ac...