Atlas retete
Sos Mornay
Există multe teorii despre originea numelui acestui sos, dintre care cea mai populară susține că a f...
Beurre noisette
Beurre noisette este un sos maro bogat, cu o aromă ușor de nucă, folosit adesea pentru a face desert...
Sos olandez
Această emulsie de unt și ou este unul dintre cele cinci sosuri mamă ale bucătăriei franceze și unul...
Sos bechamel
Unul dintre cele cinci sosuri mamă ale bucătăriei tradiționale franceze și un ingredient cheie în nu...
Sos Allemande
Sosul Allemande – numit uneori sos german – este practic o versiune îmbogățită și îngroșată a sosulu...
Sufleu cu carote
Sufleul de morcovi este un sufle de legume care are la bază morcovi și poate fi făcut în variante du...
Petit salé aux lentilles
Petit salé aux lentilles este o tocană clasică franceză făcută cu carne de porc sărată și linte puy....
Civet de canard
Civet de canard este o tocană tradițională de rață franceză. Este făcută dintr-o combinație de pulpe...
Civet de lapin
Civet de lapin este un fel de mâncare tradițional de iarnă în Franța. Se prepară cu iepure și sângel...
Matelote
Matelote este o tocană de pește populară franceză, făcută cu pește de apă dulce, cum ar fi anghilă, ...
Navarin
Inițial, o mâncare umilă țărănească, această tocană franțuzească este făcută cu napi proaspeți și mi...
Blanquette de veau
Adesea considerată o instituție a bucătăriei franceze și mama tuturor mâncărurilor franceze, aceasta...