Atlas retete
Tomme à l'Ancienne
Tomme à l'Ancienne este o brânză franceză care provine din regiunea Provence-Alpes-Côte d'Azur. Brân...
Brousse de Rove
Brousse de Rove este o brânză franceză originară din regiunea Provence-Alpes-Côte d'Azur. Brânza se ...
Lou Pevre
Lou Pevre este o brânză franceză făcută într-o fermă din regiunea Provence. Brânza se face cu lapte ...
Anchoïade
Anchoïade este o baie tradițională franceză originară din Provence. Se compune din hamsii care au fo...
Oreillettes Provençales
Originare din Provence, oreillettes sunt foile subțiri, dreptunghiulare, de aluat prăjit. Sunt prepa...
Quiche Provençale
Această varietate de quiche franțuzesc este potrivită pentru vegetarieni, deoarece folosește o varie...
Pompe à l'huile
Pompe à l'huile este o prăjitură veche, tradițională sau o pâine de desert pe bază de ulei de măslin...
Rouille
Acest sos gros francez este de obicei folosit ca garnitură pentru pește și supă de pește, mai ales î...
Pistou
Un văr îndepărtat al pesto-ului italian, acest sos rece clasic provensal constă în mod tradițional d...
Ratatouille
Acest raguut de legume colorat provensal este făcut în mod tradițional cu ingrediente simple, ușor a...
Cure Nantais
Curé Nantais este o brânză franceză care a fost produsă pentru prima dată în satul Saint-Julien de C...
Pommard
Pommard este o denumire franceza situata in Burgundia (Côte de Beaune). Vinurile produse în regiune ...